Loading...

Lleshaj: Stacionet e plazhit nuk paguajne taksa | ABC News Albania

Në takimin e Task Forcës për menaxhimin e turizmit në Himarë, Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj u ka kërkuar llogari institucioneve vendore për mbarëvajtjen e sezonit turistik.

Ai deklaroi për mediat se subjektet private që administrojnë plazhet nuk janë të pajisur me elementet e sigurisë dhe janë pikërisht këto biznese që marrin lekë nga turizmi dhe nuk paguajnë taksa.

“Çdo subjekt privat që operon në vijën bregdetare të vendit të jetë i përgjegjshëm përballë klientëve të tij në aspektin e sigurisë. Duhet që stacionet e sigurisë, kullat e famshme, të funksionojnë ashtu siç duhet në mënyrë që ata pushues që paguajnë përballë këtyre subjekteve të marrin si kundërvlerë shërbimin e sigurisë dhe e dyta formalizimi. Formalizimi i të gjithë atyre që operojnë në vijën tonë bregdetare. Vija bregdetare është pronë e publikut dhe e qytetarit shqiptarë dhe gjithë publiku duhet të përfitojnë nëpërmjet taksave jë pjesë të vlerës që gjenerohet. Nuk mund të pres vitin tjetër për të rregulluar këtë vit. Ne duam ta rregullojmë sot. Ky është mesazhi. Të gjitha autoritetet, qoftë vendore, qoftë agjenci të tjera duhet të marrin masa. Duhet të bëjnë që qytetarët të gjejnë sigurisë dhe subjektet që punojnë të prodhojnë taksa për qytetarët”, tha Lleshaj./ABC News Albania 24/7

Loading...
Related Videos
Keyword most popular